Alice Határországban: egy sorozat, amely teljesen levett a lábamròl

Alíz Csodaországban. Biztosan ismered a mesét, amelybe vagy visszavonhatatlanul szerelmes lettél kiskorodban vagy éppen az ellenkezőjét érezted. Furcsaságok, őrült és sokszor megmagyarázhatatlan dolgok tömkelege. Egy kislány, aki nem akar felnőni és kalandokat keres egy másik világban. Próbálnám hűen jellemezni Lewis Carrol alkotását, de kész lehetetlenség, hiszen annyira összetett, emellett pedig mégis nagyon szerethető és mindannyian találunk benne egy-egy ismerős karaktert, aki a mi életünkben is megjelent már valamilyen formában.

Most pedig arra kérnélek, hogy mindezt amit leírtam és amit a mesével kapcsolatban már régóta érzel, szorozd meg néggyel és öntsd nyakon egy nagy adag félelemmel és bizonytalansággal. Ha láttad a Squid Game című, hasonló elemekkel teletűzdelt netflixes sorozatot, akkor készülj fel egy sokkal mesésebb és váratlanabb szériára: az Alice Határországban már vár!

Egy sorozat, amelyben semmi sem az, aminek elsőre látszik

Barátság, kételyek, menekülés, küzdés és vérfagyasztó sikolyok. Az Alice Határországban sorozata számomra minden tud, amire a mai tévénézőknek és sorozatfüggőknek szükségük van: izgalom és olyan epizódok, amelyeket sosem bírunk leállítani.

Adott három jó barát, akik unják az életüket. Tokió utcáin szórakoznak, majd egy mosdóba menekülnek, amikor váratlan történések veszik kezdetüket. Semmi sem az, mint aminek elsőre látszik és pár helyzetben még a barátok sem azok, akikre magabiztosan rá meri bízni magát az ember. Te vajon mit tennél meg az életedért?

Véres játékok kezdődnek egy furcsa, teljesen idegen és ijesztő világban, amely a pontos képmása az eredetinek. Legalábbis csak látszólag. A cselekmény és a szereplők jelleme olyan kitűnően van felépítve, hogy a Squid Game a nyomába sem érhet. Kegyetlenségből ebben a szériában is bőven kijut, azonban itt főként az érzelmekre helyeződik a fő hangsúly.

Egy váratlan, fordulatos játszma vár, ahol az élet nem játék. Minden egyes napért keményen meg kell küzdeni, az emberi méltóság mint olyan pedig lassanként teljesen eltűnik. Mégis roppantul tanulságos és fájdalmasan őszinte cselekményben lehet része a nézőknek, a második évad végére pedig rádöbbenhetünk, hogy mekkora érték is az életünk, amelyet sokszor unalmasnak és túlságosan kiszámíthatónak tartunk.

Mi történik veled, miután megnézted a sorozatot?

A sorozat ledarálása után teljes ürességet fogsz majd érezni és kíváncsiságot azzal kapcsolatban, hogy vajon mit jelenthet a második évad utolsó epizódja? Kérdéseket fogsz feltenni magadnak, másoknak és az egész világnak. Ezt így lehet? Vajon mi a valóság és mi az, ami csupán a képzeletünk szüleménye?

Mivel végignéztem a sorozatot, ezért őszintén merem ajánlani önsorsrontó egyéneknek, gamereknek, akik néha nem tudják, melyik világban is élnek és azoknak, akik az élet értelmét keresik ebben a furcsa világban.

Nézd meg az Alice Határországban sorozatot és ne feledd, hogy valójában semmi sem az, mint aminek látszik!

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük