Hogyan szervezz tökéletes születésnapi partit?

A születésnapok mindenki számára fontosak és megismételhetetlenek. Szép pillanatok, a legfontosabb emberekkel együtt töltött percek. Ahogyan öregszünk, egyre több és több mindenre jövünk rá, megtanuljuk értékelni az igazi barátainkat és hálát érzünk a szüleink, nagyszüleink miatt, hogy mindig mellettünk álltak.  Az idő múlásával megváltoznak az értékeink is, elkezdjük értékelni a kisebb dolgokat is. A születésnap, bárkié is legyen a családban, számomra mindig hihetetlenül fontos értékkel bírt és bír a mai napig. 

Szervezés= a szeretet és barátság kifejezése

Szervezés? Koncertet, konferenciát, találkozókat vagy kiállítást szervezni nemes dolog. Azonban születésnapot szervezni egy számunkra fontos ember számára egyet jelent a másikra való teljes odafigyeléssel, a szeretet kifejezésével. Olyan ez, mintha adnánk az ajándékozottnak egy kis kulcsot a szívünkhöz, amellyel bármikor szabadon járkálhat a legbensőbb érzéseinkben. 

Mintha azt mondanád: „Megbízom benned teljesen. Szeretném, ha ez a nap tökéletes lenne a számodra. Nem magam miatt, hanem miattad, mert látni szeretném a mosolyt az arcodon.”

Amikor elkezdesz kötődni egy baráthoz vagy akár rokonhoz, eleinte nehezen veszed észre. Azt érzed, hogy hiányolod a mindennapjaidból, ha nincsen veled. Órák hosszat tudsz vele beszélgetni Messenger hívásban, sokszor konkrétan a semmiről vagy éppen csak vicces pillanatokról.  Miközben ezeket a sorokat írom, talán nem titok, hogy a legjobb barátomra gondolok, akit 22 éve ismerek. Ő az, aki annyira ismer, hogy az néha már ijesztő és fájó tud lenni, de ugyanakkor igazán jóleső érzéssel tölt el. Ha őt hívod fel, amikor baj van, biztosan segít és őszinte lesz hozzád. Köntörfalazás nélkül megmondja neked a tutit, nincsen mézes-mázos hangvétel.

Ismerős az érzés? Ha az ő születésnapjáról van szó, akkor az bizony nem lehet piskóta! Mindenféleképpen egy csokoládés, 8 emeletes, csokival és kandírozott cukorkákkal színesen megszórt süteményt vagy feltűnő tortát képzelsz el. Beleveted magadat a szervezésbe és elkezdesz az ő fejével gondolkodni. 

Miket szeret? Kedvenc színe? Az ajándékok passzoljanak a torta stílusához? Legyenek olyan kis zenélő lufik? Furcsa lenne, ha meglepetés vendéget is hívnék? Vegyek még viktoriánus poharakat a Butlers-ben, hogy a kedvenceiből ihasson? Az milyen lenne, ha a nagymamám fancy „arany” étkészletét is elkérném? 

Álmodd meg, tervezd meg , valósítsd meg!

 Sokszor teljesen elszállt és abszurd ötletek jutnak eszünkbe, miközben a születésnapot próbáljuk összeállítani. Nem szeretnénk mást, csak örömet okozni. Íme, pár tipp, hogyan tudsz a szeretett személy kedvére tenni!

  1. Meglepetéééés!!

Az ajándék nagyon fontos, ha nem központi szerepet játszik egy születésnapon. Éppen ezért szedd össze minden gondolatodat az ünnepeltről és tervezz valami egyedi ajándékot. Ne a kacatokat részesítsd előnyben és ne is vedd meg az első Google-ra beírt „születésnapi ajándékok lányoknak/fiúknak/legjobb barátnak/ anyának/ apának” tömeg ajándékokat! Készítheted saját magad is vagy ajándékozhatsz élményt. Az élményekben az a tökéletes, hogy sosem fogja elfelejteni. Gokartozás vagy quadozás? Netán a főzés szerelmese? Mit szólna egy főző tanfolyamhoz? A lehetőségek száma végtelen! Pár hasznos oldal, ahonnan tudtok inspirálódni:

  1. Fenomenális és sokszínű: szülinapi torta

A tortánál egy fontos szabály van: mindenképpen illeszkedjen az ünnepelt egyéniségéhez! Minél egyedibb, annál jobb és nagyobb örömet fog okozni. Az ízekre is oda kell figyelni: ne legyen dobos torta például, ha tudjuk, hogy szerettünk nem kedveli ezt a fajtát. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a tortaválasztással kapcsolatosan, vagy nem ismerjük annyira az ünnepelt ízlését, építsünk be egy plusz embert, közös ismerőst akár, aki utánajár ennek a fontos információnak. Saját tapasztalatok és nemrég két születésnap megszervezése után a legjobb három cukrászda felsorolása következik. 

Itt garantáltan nem fogtok csalódni és az ízek önmagukért beszélnek!

  • www.nandori.hu – egyedi tortákat is tudtok rendelni tőlük
  • www.daubnercukraszda.hu – TIPP: ha innen rendeltek, akkor a szedres sarlott tortát és a gouda sajtos mini pogácsát ne hagyjátok ki! Örök kedvenc!
  • www.sugarshop.hu – fiatalos, nagyon trendi és unikornis tortát is készítenek! Sőt, most kapaszkodjanak meg a Disney rajongók: Szépség és a Szörnyeteg tortát is vállalnak!
  1. Virág, virág és még több színes virág

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Véleményem szerint a virággal tényleg nem lehet mellé lőni. Színes, feldobja az ünnepi asztalt, jó illata van. Amennyiben az ünnepelt virág mániás, lepjétek meg egy örök virágcsokorral vagy egy virágmacival. Az örök csokrok nagy előnye, hogy teljesen egyedien elkészítettek, nincs két egyforma és kerámiából készülnek a virágok. A virágmaciknál is létezik több verzió. Ennél inkább az örök macit ajánlanám, amely évekig kitart és selyem virágfejekből készül.

Örök csokor: www.bokretakeramia.hu 

Virág maci: www.rosariumbudapest.hu , www.lesfleursbudapest.hu 

Színes lufis, felhőtlen születésnapi pillanatokat kívánok mindenkinek, aki úgy döntött, hogy születésnapot szervez!

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük