Nagybetűs, igaz szerelem vagy csak ábránd?

Annyi szerelmi történet kering a világban, némelyikből netflixes sorozat lesz, némelyek pedig csak a fejünkben maradnak meg. Nehezebb napjainkon leülünk egy kényelmes fotelbe és a romantikusan zuhogó esőben szentimentálisan merengünk ezeken a kellemes, forró pillanatokon. Nosztalgiázunk, örömmel idézzük fel, hogy pontosan hogy is történt az a bizonyos eset, amikor szerelembe estünk.

Előszeretettel könyveljük el siker sztoriként a saját kis történetünket, úgy érezzük, hogy velünk minden tökéletesen, a forgatókönyv szerint alakult. Na de vajon tényleg szerelembe estünk vagy csak annyira vágyunk az igazi szerelem érzetére, hogy akár még egy nyálkás, mocsári békába is képesek lennénk beleszeretni, ha a sok hazugság azzal a hiú ábránddal kecsegtetne, hogy a béka egy csókunk után daliás, szőke herceggé válik?

A temérdek netflixes és amerikai sorozat, illetve romantikus giccsel átitatott film hatására mi, nők teljesen elbizonytalanodunk. Elhitetjük saját magunkkal, és ami talán a legszomorúbb, másokkal is, hogy az érzéseink kölcsönösek. A kis románcot sokszor mi kreáljuk! A fejünkben. Ha a filmben megtörtént, hogy sírva borultak egymás nyakába, akkor holnap velem is ez fog megismétlődni. Hát hogy a viharba ne lenne lehetséges? A Micsoda nőnek sikerült. Nekem akkor piskóta lesz!

Hiszen a sarki pizzás srác vagy a GLS futár teljesen belénk van habarodva, hogy a fenébe nem vettük eddig észre? Jelek? Ja, hogy azok is vannak! Méghozzá nem is egy, hanem több tíz, méghozzá pontokba szedve!

Amikor bekopog az ajtónkon a jóképű idegen a postánkkal, heves szívdobogások és hiú remények közepette nyitunk ajtót full sminkben. Vajon ilyenkor arra számítunk, hogy majd a következő csomag érkezése alkalmával megkéri a kezünket vagy csak egy kis flörtölésre ácsingózunk ilyen nagyon kényszeresen?

Valóság vs tökéletes szerelmi mese

Sajnos egyre többen nem realizáljuk, hogy mi is pontosan a valóság. Így téves kapcsolatokba, hamis egyéjszakás kalandokba és általunk kreált fantázia szerelem világokba menekülünk.

Természetesen mindig léteznek kivételek, hiszen mindannyian tapasztaltuk már, hogy valóban lett volna érdeklődés a másik fél részéről, de akkor meg már fordítva működünk! Milyen érdekes és enyhén szólva szánalmas is, nem igaz? Ha valóban tetszünk valakinek és viszonylag egyértelmű jeleket is küld felénk, akkor már nem akarjuk elhinni.” Mi, hogy engem? Én tényleg esélyes lehetek nála? Á, ugyan! Nem hiszem!”

Összetévesztjük a komoly érdeklődést az egyéjszakás kalanddal, a szerelmet a heves vággyal és a házasságot a pillanatnyi, múló fellángolással. A legnagyobb hibát azonban akkor követjük el, amikor leértékeljük magunkat és egy férfi akaratának alattvalóivá avanzsálódunk, méghozzá úgy, hogy észre sem vesszük!

Vágyak hálójában

Vàgy és vàgyòdás között hatalmas szakadék tátongott mindig is. A vágy heves,pillanatnyi és hirtelenül önt el, beterítve minden épeszű gondolatot. Kitörli az értelmet rövid időre,amíg a vágyunk tárgya meg nem valòsul.

Ha màr a miénk, akkor sem a beteljesedés öröme tölti el a lelkünket, hanem az újabb vàgy hajszolása. Megszerezni mást is. Újabb flört, egy újabb siker,hopp, még egy dicséret a pincértől. Egyre és egyre feljebb tesszük azt a láthatatlan mércét. Egy olyan szintet akarunk megütni a kòros önbizalomhiányunkból fakadóan, amely sosem létezett.

Mindeközben fürdünk a másik figyelmében. Miközben apró utalásokat tesz nekünk, vagy elismerő pillantásokkal vizslat minket, érezzük, hogy máris elolvadtunk. Az egónk bizony nagy úr és sokszor kerget zsákutcákba.

Évek telhetnek el így, mire felismerjük, hogy a vágyra építettünk fel egy egész életet. Feleslegesen. Hiábavaló volt minden év, hiszen a pillanatnyi mámor nem tud örökre boldoggá tenni. Csupán kegyetlen, forró hajszába kényszerít, amíg teljesen el nem veszítjük önmagunkat és mindent, ami valaha kedves volt számunkra, legyen szó családról, gyermekekről vagy barátokról. Azokról az emberekről, akik igazán szerettek, de mi lemondtunk róluk. A vágyaink miatt. A hamis szerelem ábrándja miatt. A társfüggőség miatt.

Éppen ezért bátran merem kijelenteni, hogy az igaz, tartós szerelem olyan ritka, mint az a bizonyos fekete holló és ha van a világon igazán pusztító érzés, akkor az nem más mint a vágy. A vágy ugyanis a legnagyobb gyilkos.

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük