Őszi piknik körkép: csemegézz felszabadultan a szabadban!

Az őszi nap első narancsos sugarai a szőlő lugasok és a kopaszodó fák girbe-gurba  ágain megtörve tűznek be az ablakunkon, végérvényesen arra kényszerítve, hogy keljünk fel és kezdjük meg a mai napunkat is. 

Azonban mi a helyzet akkor, ha nekünk inkább lustálkodni támadna kedvünk és hosszas, sokszor fárasztó kirándulások vagy unalmas otthoni filmezések helyett inkább a szabadban töltenénk a szabadidőnk nagy részét? 

Úgy érzed, Téged is maga alá akar temetni az a bizonyos őszi letargia és érthetetlen fáradtság? Semmihez sincs kedved és gondolatban még a forró, tomboló nyár emlékeit játszod le újra és újra? Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a kínzó szeptemberi depresszió, találd fel magad! Belevágsz? 

Amennyiben igennel feleltél, fantasztikus hírem van: megtaláltam számodra a tökéletes kikapcsolódást, amelyet garantáltan élvezni fogsz!

Amennyiben szeretnél csukott szemmel elmerülni a legbelsőbb gondolataidban, közben pedig a lassan átalakuló természet temérdek csodás színeire is rácsodálkoznál, úgy azt ajánlom tarts velem az őszi piknik körképemre, ahol Budapest legszebb csemegéző helyeit veszem górcső alá. A te feladatod csupán annyi, hogy teljes átéléssel engedd el magad és ints búcsút a nyomasztó gondoknak, hiszen a piknikezős napod a relaxálás és a 110%-os önmagadra figyeléssel kell, hogy teljen.

Szia ősz, túl hamar jöttél!

Itt van az ősz, bizony itt van újra. Kérlelhetetlenül beköszöntött, egyik pillanatról a másikra. Sokan búslakodnak ez idő tájt, én azonban továbbra is jókedvűen nézek a jövő elébe, hiszen az ősz beköszöntével számtalan gyönyörű és pihentető programlehetőség adódik, amelyeket ügyesen kihasználhatunk! 

Éppen ezért Titeket is arra biztatnálak, hogy használjátok ki a kellemes időt, amíg csak tehetitek, ragadjátok meg a piknik kosaratokat (vagy ha nincs, akkor se búsuljatok és szerezzetek be egyet, akár a neten!) és irány egy csodás helyszín, ahol elengedhetitek a világ összes búját és baját!

Nélkülözhetetlen tippek a tökéletes piknikezéshez:

– Szerezz be vízhatlan piknik plédet vagy takarót, amelyet már a legtöbb sportfelszerelést árusító boltban megtalálsz. A jelszavak pedig: kényelmes és extra széles legyen, hogy akár el is bóbiskolhass rajta, ha úgy tartja kedved!

– A lányregények elmaradhatatlan kelléke: piknik kosarat a kisasszonyoknak! Amennyiben Te is Jane Austen romantikus regényein nőttél fel és vonz az angol kastélyok és az igaz szerelmek világa, ne hagyd ki a bájos kis piknik kosárka beszerzését sem! Az interneten számos opció közül válogathatsz.

– Hűtőláda bőséges jégakkuval a hideg falatokért és a hűsítő italokért

– Papír poharak, evőeszközök, szalvéták

– Gyorsan elkészíthető, könnyen fogyasztható, csöpögés- és ragadásmentes ételeket vigyél magaddal! Kedvenc étel ötleteim: sushi előrecsomagolt verzióban, ciabatta füstölt húsokkal, pástétomok, halak, tortillaszendvicsek, frissen sütött péksütemények, torta szeletek, gyümölcs saláták, apróbb gyümölcskosarak

– Puha párnák, amiket nem sajnálsz az extra kényelem és ellazulás érdekében

TOP 6 piknikezős helyszín őszre:

1. Martonvásár- Brunszvik kastély

Csapj egy igazi királyi pikniket a Brunszvik kastély elképesztően gyönyörű, az angol hősszerelmes filmek világát idéző kertjében! Amennyiben az Agroverzum állandó kiállítását is szívesen megnéznéd, úgy válts kombinált jegyet. Azonban, ha csak egy felejthetetlen piknikezésre vágynál vagy egy pihentető sétát tennél a hatalmas kertben, kérd a kertlátogató jegyet.

2. Gödöllői Királyi Kastély parkja

Ha már piknik, akkor adjuk meg a módját, nem igaz? A hercegnős és igazán uradalmi lakomákhoz pedig tökéletes választás lehet a Gödöllői Királyi Kastély csodaszép parkja. A hidegebb idő beköszöntével látogassunk el a kastély parkján belül található Pálmaház Kertészetbe is, ahol cserepes növényektől kezdve a különböző, egyedi fűszerekig mindent megtalálunk!


Extra tipp: A Gödöllői Királyi Kastély parkjába ingyenesen tudunk ellátogatni, így mindenképpen használjuk ki ezt a lehetőséget!

3. Filozófusok kertje

Mintha egy misztikus regény és egy bájos kis romantikus novella elegyébe csöppennénk a Filozófusok kertjében. Megér egy látogatást, az elénk táruló lenyűgöző látványról már nem is beszélve. Csendes kis hely, ahol a gondolatainkba merülve kicsit elmenekülhetünk a való világ bosszantó zajától.


Extra tipp: Szerencsére itt sincs nagy tömeg általában, így egy randihoz is tökéletes helyszín lehet!

4. Kopaszi Gát

Ingyenes belépés, dunaparti panoráma, nyugodt hangulat és apró kis éttermek sora vár a 11.kerületi Kopaszi Gáton! Engedd el a problémáidat és igyál meg egy forrón gőzölgő habos lattét, miközben a szemben lévő MÜPA fényeit csodálod!

Extra tipp: Kisgyermekes családok számára nagy favorit a Kopaszi Gát, ugyanis rengeteg kisebb játszótér színesíti a területet.

5. Budatétényi Rózsakert

Romantikus hangulat, gyönyörű rózsák és hatalmas, árnyékot adó fák lombkoronái alatt pihenhetsz meg. A Rózsakert egyik nagy előnye pedig, hogy sosincs tömeg!

Látogass el valamelyik helyszínre és hagyd, hogy az ősz minden szépségével lenyűgözhessen!

A cikk elérhető: https://www.glamour.hu/g-eletstilus/oszi-piknik-korkep/wgd7bed

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük