Jótékonyság, tisztelet, elfogadás: íme az Emberi Értékeket Elismerő Bizottság oszlopos tagjai

„Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk, számunkra is tágasabbá válik a világ.”

Jótékonyság, segítségnyújtás. Olyan helyeken, ahol szükség van rá. Olyan szívekben és lelkekben, ahol nagy a káosz és az űr. Mire asszociálsz elsőként, amikor meghallod a jótékonykodás, vagy éppen az elfogadás szavakat? Nekem egyből melegség járja át a szívemet, és azt érzem, hogy most élek csak igazán. A feltétel nélküli adakozás és segítségnyújtás új kapukat nyit meg az emberiség előtt, csak tudni kell figyelni és meghallani a kétségbeesett kiáltásokat.

A mai világban úgy érzem, nem elégszer hívjuk fel a figyelmet a toleranciára és a jótékonykodás fontosságára. Te például mikor nyújtottál utoljára segítő kezet egy rászorulónak? Érdek és mindenféle hátsó szándék nélkül. Pusztán azért, mert úgy érezted, ez a helyes lépés az adott helyzetben.

A hatalmas sikerrel zárult Emberi Értékek Díjátadó Gála utózöngéjeként, most a jótékonyságról, a rászorulók segítéséről, támogatásáról és ennek társadalmi fontosságáról beszélgettem, két fantasztikus emberrel. Nagy Viktória és Bodnár Sándor mindketten a dél-pesti régióban élnek, és hivatásuk a rászorulók, fogyatékos gyermekek és felnőttek, az idősek, a nehéz helyzetbe került, beteg emberek támogatása. Ők, ketten nemcsak a közvetlen környezetükben, hanem az ország minden szegletében segítenek.

Viktória és Sándor mindketten civil szervezeti vezetők, a közösségnek szentelik életüket. Önzetlenül, feltételek nélkül próbálnak segíteni mindenhol, és bizony, nagy szükség van rájuk. Nagy Viktória három éve elnöke az Élni Akarunk Közhasznú Alapítványnak, de az önkéntes, segítő, támogató munkája évtizedekre vezethető vissza.

Beszélgetésünk közben is segélykérést kapott egy egyedülálló anyától, akinek élelmiszerre és gyógyszerre volt szüksége mozgássérült, ADHD-s gyereke számára. Viktória hezitálás nélkül kijelentette, hogy amint végez az interjúval, elcsomagolja, amit otthonra főzött, és elviszi a segélykérőnek, a gyógyszereket pedig kiváltják együtt. Hihetetlenül megindító volt személyesen is átélni egy ilyen pillanatot! Az alábbi képen én vagyok látható, az Emberi Értékek Díjátadó Gáláján, amint boldogan átvettem a díjamat.

Bodnár Sándor a Dél-pesti Patrióták Szakmai Egyesület elnöke, amely szervezet idén, kora tavasszal lett bejegyezve, de Sándor munkája is sokkal korábban kezdődött. Bodnár Sándor az az ember, akitől érdemes hitet, odaadást, és önzetlenséget tanulni. Keresztény hitével, és családbarát hozzáállásával összhangban támogatja a hozzá fordulókat, azt a példát állítva, hogy a segítőkészség, a kedvesség és mások felemelése mindenkit megillet, kirekesztés nélkül, mert az igazi felebaráti szeretet feltétel nélküli.

Idén, áprilisban mind a ketten Magyar Jótékonysági Nagydíj elismerésben részesültek, amiket Dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese adott át, és Szűcs Balázs, Budapest Erzsébetváros alpolgármesterének hagyományos nyitóbeszéde kísérte. Ők ketten minden évben fővédnökei a Magyar Tolerancia Egyesület eseményeinek. Nyitóbeszédükben mindketten felhívták a figyelmet arra, hogy milyen fantasztikus, csodálatos tulajdonság a segítőkészség és az elfogadás, ezért is bírnak Emberi Értékekkel a díjazott emberek.

2023 január 1. és 2027 december 31. között Viktória és Sándor is az Emberi Értékeket Elismerő Bizottság tagjai, amelynek tagjairól és munkásságáról bővebben a https://www.emberiertekek.mte2020.hu/ oldalon olvashatnak.

Emberi Értékeket Elismerő Bizottság tagjai:
Szécsényi Andrea
Bizottsági elnök
Magyar Esélyegyenlőségi-díjas

Zoltai Andrea
örökös bizottsági tag (VÉTÓJOGGAL)
Magyar Toleranciadíjas és Magyar Tolerancia Nagydíjas.

Némethné Győry Mária
Kineziológus, Magyar Tolerancia- és Magyar Jótékonysági és Emberi Hang-díjas.

Tollas Tímea
Írónő, közgazdász,
Magyar Toleranciadíjas

Nagy Viktória
Az Élni Akarunk Közhasznú Alapítvány elnöke,
Magyar Jótékonysági Nagydíjas

Jalcs Irén
Magyar Tolerancia-, Magyar Jótékonysági és Emberi Hang-díjas, írónő

Horváth-Veress Gabriella
A VER-DECO Művészeti és Alkotó Egyesület elnöke,
Magyar Tolerancia- és Jótékonysági-díjas, Magyar Esélyegyenlőségi Nagydíjas

Bodnár Sándor
Délpesti Patrióták Szakmai Egyesület elnöke.
Magyar Jótékonysági Nagydíjas,

Mohácsi Krisztina
A 3H Segítő Egyesület alelnöke,
Magyar Esélyegyenlőségi és Magyar Jótékonysági díjas.

Dr. Hegyi Anna
Jogász
Magyar Toleranciadíjas

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük